Egymillió font londoni cégalapításra start-upoknak

2013. május 23.

Kereken egymillió fontot, azaz mintegy 360 millió forint nyerhet el londoni irodája megalapítására bármely technológiai startup vállalkozás, akár Magyarországról is. A feltételek közt csupán az szerepel, hogy a vállalkozás nem lehet tíz évnél idősebb, és évi forgalma nem haladhatja meg az egymillió fontot. A pályázatban azt kell bemutatni, hogy a cég az egymillió font felhasználásával kiépített londoni hídfőállását hogyan használná fel arra, hogy százmillió fontos vállalkozást építsen ki.

A szervezők a pályázat kiírásával szeretnék Londonra irányítani a figyelmet, amely az egyik legideálisabb telephely egy globális digitális és technológiai üzlet számára. A kezdeményezés támogatói között van a Ketchum globális kommunikációs ügynökség, amelynek magyarországi partnere a Live PR vállalta a pályázat hazai kommunikációjának támogatását.

A pályázat május 23-án nyílik meg, részletei itt találhatók meg. A benyújtás határideje augusztus 29., eredményhirdetés decemberben.

A millió fontos támogatásért folyó versenyt a londoni „Szilikon-körút” cégeinek egyesülete, a Digital Shoreditch írta ki, támogatói olyan élvonalbeli üzleti vállalkozások, mint a KPMG, London városának több befektetési és promóciós vállalata vagy a Ketchum. A nyertes pályázó nem csak egymillió fonttal lesz gazdagabb, de a partnerektől segítséget kap londoni működésének elindításához is.

A világ egyik legnagyobb PR és kommunikációs hálózata, a Ketchum európai vezérigazgatója, David Gallagher aláhúzta, hogy a világ vezető technológiai márkái közül már sokan voltak ügyfeleik, és London technológiai fejlődéséhez most azzal szeretnének hozzájárulni, hogy „láthatóbbá teszik” az új, kezdő vállalkozásokat a médiában.

Legfrissebb hírek